Almanya’daki 1.5 Milyon Türk Vatandaşına İyi Haber

Almanya’da koalisyon hükümeti yeni vatandaşlık yasası olarak bilinen, vatandaşlığa kabul ve sınır dışı edilmeye ilişkin yasada değişiklik yapılması konusunda anlaşmaya vardı.

Sosyal Demokrat Partisi (SPD), Hür Demokratik Parti (FDP) ve Yeşiller’den oluşan hükümet üyeleri yeni vatandaşlık yasasında anlaşma sağladı.

Yasanın, ocak ayında Federal Mecliste görüşülmesi bekleniyor.

Yasa tasarısı, çifte vatandaşlık hakkını genişletiyor. Yabancıların Alman vatandaşlığına kabul edilmesi için şartları esnetiyor. Tasarı yasalaşırsa, Almanya’daki Türklere çifte vatandaşlığın önü açılmış olacak.
CNN Türk Berlin Temsilcisi Erhan Merttürk ayrıntıları anlattı.

* Önümüzdeki Ocak ayında resmi adım atılacak ve Nisan ayından itibaren de artık burada yaşayan bir buçuk milyon Türk vatandaşının çifte vatandaşlık alabilme hakkını elde edecek.

* Burada bir buçuk milyon Türk vatandaşı yaşıyor Türk pasaportuyla. Bunlar Alman vatandaşlığını geçebiliyorlar mı? Evet geçebiliyorlar ama Almanya diyor ki sen Alman vatandaşlığını alacaksan eğer önce Türk pasaportunu geri vereceksin. Mavi kart alınıyor, Türkiye’deki hakların ölmüyor ama Türk vatandaşlığını geri vermek insanlara ağır geliyordu, yapmıyorlardı. Bu adımı atmıyorlardı. Artık Nisan ayından itibaren herkes gidip vatandaşlığa başvurabilecek ve Türk pasaportunuzu geri vermek zorunda değilsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort